ALÅS leverer nå også elektroniske kjørebøker/flåtestyringHvordan fungerer kjøreboken?

Når du har koblet til GPS-en kan du følge kjøretøyet i sanntid i kartet. Vår digitale kjørebok er i samsvar med skattemyndighetenes krav. Du kan også se ruter, sjåfører og sette opp automatiske funksjoner for næring/privatkjøring, registrere drivstofforbruk, se alle bilene i samme kart, Co2 regnskap osv. Systemet har også fører gjenkjenning, med pålogging via QR kode.
Systemet håndterer også kjøregodtgjørelse.

Hvorfor kjørebok?

Den beste måten å vise at ansatte bruker arbeidsgivers bil primært til jobb og svært lite til privat bruk, er å føre en grundig kjørebok. Det betyr at den som bruker bilen skal registrere alle reiser med bilen på en detaljert måte.

Flåtestyring

Kombiner elektronisk kjørebok, tyverisikring, biler i kart og verktøy sporing. Få en effektiv og trygg helhetlig løsning for din bedrift. Vår smarte digitale kjørebok letter også arbeidet med bokføring og fakturering. Nå kan du også kontrollere maskinene dine eksternt via appen!

Beskattet firmabil eller ikke?

Arbeidstakere som ønsker å slippe å bli beskattet for fri bil skal kunne vise til at de har brukt bilen privat ved høyst 10 anledninger per kalenderår og med en total kjørelengde på maksimalt 100 mil.

Grønn skiltet yrkesbil

Samme krav gjelder yrkesbil med grønne skilter, men det er kun 50 % firmabilbeskatning på denne type bil.

»Ingen installasjon nødvendig

» Følger kjøretøyet i sanntidskart

» Personvern for sjåfører

» Fungerer i hele Europa