TRANSPORT & LOGISTIKK 2023

 

ALÅS AS KLAR FOR TRANSPORT & LOGISTIKK 2023!

 

 

To hele dager, fullstappet med interessante foredrag, spennende diskusjoner og nettverksbygging. Konferansen er blitt den ene møteplassen som man ikke kan la være å ikke delta på. – Vi er svært glade for at ALÅS AS er på plass som både utstiller og som deltager på konferansen, forteller Jo Eirik Frøise, prosjektleder for Transport & Logistikk 2023.

 

Vi har brukt vår og sommer på å lage et spennende program som bør fenge de fleste i vår næring. Med nærmere 200 utstillere fra hele landet vil vi få en god utstilling. Tilbakemeldingene har vært gode, og vi vet at mange aktører innen transport og logistikknæringen har savnet en arena å møtes på det siste året. Det er derfor hyggelig at så mange har valgt å delta, forteller prosjektleder for konferansen, Jo Eirik Frøise i Norsk Industri, Han er krystallklare på at programmet og rammene aldri har vært bedre.

– Det har vært en veldig tøff periode for mange så når næringen endelig kommer sammen igjen, under trygge omstendigheter, blir det selvsagt lagt opp til en festmiddag for konferansedeltakerne, forteller Frøise.

 

Trender B2B og B2C

En av de sesjonene som fanger stor interesse er de foredragene som gir et øyeblikksbilde på hvilke trender som skjer ute blant både vareeiere og transportører. Her vil vi høre foredragsholdere som forteller om trender mellom to virksomheter og mellom bedrift og forbruker.

 

Klima og ministerbesøk

Transport & Logistikk-konferansen har blitt en viktig konferanse for alle med en interesse for samferdsel i Norge. Her møtes både politikere og lederne av transport- og logistikkbedriftene til felles meningsutveksling.

Når vi i år treffes på Lillestrøm, vil vi ha et statsbudsjett være rett rund svingen. Forhåpentligvis får vi noen «gode» lekasjer som er klar for å bli debattert av transportkomitéen, våre medlemsbedrifter og politisk ledelse i samferdselsdepartementet.

 

– Invitasjonene til både departement og partiene er for lengst sendt av gårde. Både samferdselsministeren og stortingspolitikere tradisjonen tro følger sine forgjengere og benytter konferansen som arena for møter med en næring de skal jobbe sammen med de neste årene. I programmet har vi lagt opp til politiske dueller også på området de fleste transportområdene. forteller Frøise.

 

Klima i fokus

– Vi har snakket mye om grønn logistikk i mange år allerede og det kommer vi til å fortsette med. Nå kan vi endelig være litt mer konkrete på hva næringene kan bidra med for å få ned utslippene med 50 prosent innen 2030. NHO har sammen med flere andre har lansert et prosjekt som kalles Grønn Landtransport og Grønt Luftfartsprogram og dette vil få mye fokus under konferansen.

På årets konferanse blir det vanskelig å unngå at vi tar ett tilbakeblikk på hvordan verden har vært det siste året. En verden i krise har også hatt sine konsekvenser for godstransport, også på sjø. Vi har i flere måneder opplevd en mangel på kontainere fra Asia til Europa, mangel på sjåfører, og transportutfordringer som følge av krigen i Ukraina.. Hva dette har gjort for handelsbalansen mellom Europa, USA og Asia er noe vi vil komme inn på, blant annet med representanter fra både vareeiere og transportører som har fått føle dette på kroppen

 

Vi gleder oss allerede til to spennende dager på Gardermoen den 24. og 25. oktober, ikke minst ser vi frem til å treffe ALÅS AS. Har man ikke meldt seg på allerede er tiden inne nå, avslutter Frøise.

 

 

Klikk her for påmelding og informasjon