Autowatch og Larvik-bedriften har solgt ca. 100.000 Autowatch alkolås i Europa, et produkt som tåler minst 45 minusgrader og tilfredsstiller alle EU- og Cenelec-krav.

– Vi er også en av få aktører som leverer trådløs alkolås med serviceavtaler, døgnsupport og livstidsgaranti, forteller Jørn Nicolaisen til Transport Inside.

Firkløver

I februar startet Jørn Nicholaisen og Poul Erik Hoffmann, henholdsvis salgssjef og daglig leder, gründerbedriften Alås AS.

De har også med seg Oddbjørn Wølneberg som produktsjef og Mikal Kaada som markedssjef.

Larvik-bedriften har også salgskonsulent i både Trondheim og Bergen. Planen er å utvikle disse kontorene etter hvert.

Tryggere ferdsel

Med alkolås bidrar tungtransporten og yrkesbilsjåførene til tryggere veier og redusert ulykkesstatistikk.

Transportselskapene har merket seg at deres kunder krever alkolås på bilene.

– Vi har blitt tatt godt i mot i markedet, og har skaffet oss langt flere kunder enn ventet etter tre måneder i drift. Vår webside alaas.no blir hyppig besøkt av kunder som ønsker å bestille produkt, eller få vite mer om alkolås. Vi ser nå at flere aktører tar steget for å anskaffe alkolås, noe som gjør veiene i Norge tryggere, forteller daglig leder Poul Erik Hoffmann.

På god vei

Ifølge Oddbjørn Wølneberg kjører en av fire bilister i påvirket tilstand av ulike typer rusmidler som alkohol, narkotika og medikamenter.

Et lovforslag om påbud av alkolås i busser og minibusser er på høring i Stortinget, og som trolig blir innført i løpet av høsten. Wølneberg tror dette har hjulpet Alås godt på vei.

Markedet for alkolås er relativt nytt i Norge. Mens det i Sverige er solgt nærmere 250.000 alkolåser, er det i Norge blitt solgt kun 10.000-12.000.

Alås fokuserer kun på alkolåser, og tilbyr både en fastmontert alkolås, og en bærbar alkolås for dem som bruker flere enn et kjøretøy.

– Ved å kutte unødvendige mellomledd kan vi selge alkolåsen til rundt 3000-4000 kroner billigere enn andre leverandører i Norge. I tillegg har vi utviklet et oppfølgingsprogram for kundene, forteller Nicolaisen.

Kilde : http://www.mtlogistikk.no/artikler/yrkessjaforenes-alko-hjelp/383287